EMMAN Taikahuone-näyttely yhdistää kiehtovalla tavalla Yrjö Kukkapuron muotoilua ja taidetta. Se juhlistaa samalla Kukkapuron pitkää uraa ja elämäntyötä. Kukkapuron ikoninen muotoilu on mielikuvituksellista, kokeellista ja leikkisää sekä samanaikaisesti ergonomiaa, ekologiaa ja materiaaleja kunnioittavaa. Näyttelyssä Kukkapuron tuotannon rinnalle on nostettu hänen suuri innoittajansa, taide. Hänen muotoilussaan voimmekin nähdä yhteyden moderniin ja postmoderniin taiteeseen. 

Loimme näyttelylle Kukkapuron muotoilua ja taidetta yhdistävän ilmeen. Valitsimme teoksista kolme erityyppistä Kukkapuron muotokieltä, materiaaleja ja värejä kommentoivaa teosta. Ilmeen liikkuvissa sovelluksissa esitimme Kukkapuron kalusteet pelkistettyinä silhuettimuotoina värikkäiden teosyksityiskohtien päällä, kun taas näyttelygrafiikassa ne toimivat puhtaina mustavalkoiseen typografiaan yhdistäen. Lopputuloksena oli raikas ja leikkisä ilme, joka yhdistää muotoilua ja taidetta – Kukkapuron hengessä.

Kuva: Paula Virta / EMMA

Väripaletti pohjautuu Yrjö Kukkapuron kalusteissaan käyttämiin väreihin.

Typografia on vahva osa Magic Room-ilmettä. Ronskit sapluunakirjaimet viittaavat teolliseen tyyliin sekä arkkitehtien ja muotoilijoiden mittapiirroksiin.

Kuva: Taina Väisänen