Amos Rexin muinaisegyptin loistoa esittelevä näyttely otti askeleen nykypäivään raikkaan ja tehokkaan visuaalisen ilmeen keinoin. Näyttelyn markkinointi-ilmeen pääosassa toimivat neljä hahmoa, jotka perustuivat esillä oleviin patsaisiin. Nämä näyttelymaskotit esiintyivät lähes kaikissa ilmeen sovelluksissa: videoissa, julkaisuissa ja museokaupan tuotteissa. 

Kuvitusten rinnalla käytimme typografiassa modernia antikvafonttia. Typografian tuli toimia niin näyttelygrafiikassa, julkaisuissa kuin markkinointiviestinnässä. Osana kokonaisuutta suunnittelimme näyttelytilaan rauhallisen harmaasävypaletin, seinä- ja vitriinitekstit, lapsille suunnatut galleriaoppaat, näyttelyjulkaisun, tuotteita museokauppaan sekä näyttelyn pyramidiloungeen animaation Nut-jumalasta.

”Muinaisen egyptiläisen kulttuurin värit, muodot ja pelkistetty graafinen esitystapa inspiroivat meitä yhä.”

Animaatio: Ville Salervo
@salervoarts

”Halusimme Amos Rexissä tälläkin kertaa tarjota asiakkaillemme ainutkertaisen elämyksen sekä maan alla että sen päällä. Dog Designin näyttelylle suunnittelema ja toteuttama visuaalinen kokonaisuus ammensi muinaisen Egyptin kulttuurista ja toi sen rohkealla ja raikkaalla visuaalisella ilmeellään loistavasti nykypäivään.”

Teijamari Jyrkkiö,
Näyttelypäälliikkö, Amos Rex

”Nut nielaisi iltaisin auringon Ra-jumalan hahmossa ja se kulki hänen ruuminsa, tuonelan, läpi yön aikana, tullakseen aamulla taas Nutin synnyttämäksi.”